jessheimdanseskole.no

Pedagoger

Påmeldingen for vinteren
2023 er åpent!

Elita Bjørknes

Daglig leder og ny eier av Jessheim Danseskole, hvor hun de siste 6 årene har vært en av dansepedagogene. Elita har en genuin interesse for dans, bevegelse og fysisk aktivitet og har flere års skolegang i feltet.

Elita har danset siden hun kunne gå, og fikk tidlig muligheten til å være med i en danseutveksling i samarbeid med Nasjonalballetten i Norge, og i Beograd på slutten av 80-tallet. Etter endt skolegang i nord reiste Elita til USA i 1997 der hun tok utdannelse i Dance Production ved Virgina Community college. Året 1999 startet Elita studiet sitt i London ved Laban Studio Center der hun tok diploma: Professional Diploma Community Dance Studies, med fordypning i moderne dans. Året etter ble det ett ettårig videreutdanning ved Den Norske Balletthøyskolen (Norges Dansehøyskole fra 2011), der hun studerte forebyggende og terapeutisk dans og bevegelse. Ved siden av studiet jobbet hun som pedagog og trener. Året som fulgte, 2001, valgte Elita å ta et friår som danser, koreograf og skuespiller i Norge og i Sverige. Året 2002 ble det ett år ved Skolen for samtidsdans, for å utvikle seg som danser og koreograf.
I 2006 ble Elita ferdig med sin Bachelor i dans og pedagogikk, med spesialisering i dans og bevegelsesveiledning ved Den Norske Balletthøyskolen (Norges Dansehøyskole). Under studieårene var Elita i 2004 og 2005 i Gambia, Banjul for to ulike danseprosjekter i samarbeid en dans og musikkgruppe fra Eco-Center. Siden 2006 har Elita undervist ved ulike danseskoler i Oslo, Bærum og Ullensaker. I tillegg har hun jobbet som trener, foredragsholder og lærer i Akershus. Elita ser frem til en spennende tid med alle elever, foresatte og pedagoger ved Jessheim Danseskole.

Johanne Heggenes Anuglen

Johanne er utdannet ved Norges dansehøyskole (2018) og har en bachelor i dans med pedagogikk, fordypning i jazzdans. Hun har også praktisk pedagogisk-utdanning fra Kunsthøgskolen i Oslo (2019). Johanne er oppvokst på Vestlandet. I 2011 flyttet hun til Bergen for å gå danselinjen, og ble i 2013 med i ESC- ungdomskompani, et kompani for unge dansetalenter i Hordaland. Etter endt videregående startet hun sin utdannelse ved Norges Dansehøyskole. Ved siden av utdanning medvirket hun som danser i Heilar Dansekompani. Hun har undervisningserfaring fra blant annet barnedans, klassisk ballett og jazzdans.

Kasper Ravn Tovik

Kasper skal undervise torsdager i Moderne 13 år, Moderne ny/litt øvet 14+ og Moderne øvet 14-15 år.

Kasper er utdannet ved Universitet i Stavanger (UiS) Institutt for musikk og dans våren 2016 med en bachelor i utøvende dans, fokusert på moderne- og samtidsdans.
 
Etter endt studie jobbet Kasper som pedagog og underviste i «Dance Feeling» for barn mellom 5-7 og 8-10 år, med utgangspunkt i release-basert teknikk, improvisasjon og danseglede.
Videre dro han 4 måneder til København, Danmark og 3 måneder til Los Angeles, USA under International Dance Academy for å videreutvikle sin egen dansebase og uttrykksform.
Kasper jobber nå som freelance danser og opptrer hovedsakelig på ulike arenaer i Oslo og omegn, men også utenlands; for eksempel i Seyðisfjörður, Island sommeren 2018.
Han er blant annet med i oppsetningen til stykket MASS av Rina Rosenqvist på Dansens Hus høsten 2022.

Silje Olava Bakken

Silje Olava ble utdannet ved Norges Dansehøyskole (NDH) våren 2015 med en bachelor i dans og pedagogikk, med fordypning i jazzdans. Hun jobber nå fulltids som dansepedagog, freelance danser og koreograf, både nasjonalt og internasjonalt. Etter endt utdanning ved NDH har hun undervist ved Oslo Kulturskole og Jessheim Danseskole, hvor hun underviser både barn, ungdom og voksne innenfor en rekke dansestiler. Våren 2019 fullførte hun PPU, praktisk pedagogisk utdanning, ved Kunsthøyskolen i Oslo.

Som freelance danser varierer oppdragene fra show og forestillinger, til TV-opptredener og musikkvideoer. «Jesus Christ Superstar», «Spellemann på Taket» og Norgesturnè med Tommy Steines stand up show «Latterlig Livredd» er noen av engasjementene Silje Olava har vært innom. I tillegg har hun høstet kunnskap under lengre og kortere opphold i utlandet. Hun bodde 3 måneder i Paris via utveksling fra NDH, og tatt klasser i New York, Uganda, Ukraina og Los Angeles. ​Hun har også undervist internasjonalt gjennom workshops i Kampala, Uganda, og Macau, Kina.

Som kunstnerisk ansvarlig og koreograf har Silje Olava reist tre turer til Macau for å delta på den prestisjefylte International Youth Dance Festival. Første gang med en fusion mellom norsk folkedans og moderne samtidsdans, og to turer med hip hop kompaniet Radix Dance Crew hvor hun er både med-leder, danser og søknadsansvarlig. Med Radix har hun satt opp forestillingen «Blikkbox» på dansefestivalene “Tid for Dans” og “Dansekunst for Barn” arrangert av Dansekunst i Grenland, og «Infected» som premierte på Geilo februar 2019. Høsten 2019 og våren 2020 jobber hun som koreograf og danseinstruktør på musikalen «Rock of Ages» som premierer mars 2020 på Otta Kulturhus.

Som produsent satte Silje Olava sommeren 2017 opp to forestillinger; en barneforestilling som premierte på Kilden Teater 1.juli, og forestillingen «Feast Your Eyes» (FYE) i Kampala senere samme måned. FYE var et samarbeidsprosjekt med lokale utøvere fra Kampala der de fremførte resultatet av en 2 ukers intensiv prosjektperiode. Våren 2020 startet hun et nytt prosjekt i Oslo med to musikere i spissen i samarbeid med dans.
Som freelance danser varierer oppdragene fra show og forestillinger, til TV-opptredener og musikkvideoer. «Jesus Christ Superstar», «Spellemann på Taket» og Norgesturnè med Tommy Steines stand up show «Latterlig Livredd» er noen av engasjementene Silje Olava har vært innom. I tillegg har hun høstet kunnskap under lengre og kortere opphold i utlandet. Hun bodde 3 måneder i Paris via utveksling fra NDH, og tatt klasser i New York, Uganda, Ukraina og Los Angeles. ​Hun har også undervist internasjonalt gjennom workshops i Kampala, Uganda, og Macau, Kina.

Amelia Smuts

Amelia gleder seg veldig til å komme tilbake til Jessheim Dansestudio for å undervise i girlystyle og High heels i år!

Amelia Smuts har gått på Spin Off Forstudium i dans. I tillegg deltok hun på et 3 mnd Certification program ved Millennium Dance Complex i LA, MyWay2Skill i Kiev og BridgeToBusiness ved Base Dancestudio i London.

Ved siden av undervisning er Amelia med i Radix Crew. Her har hun opptrådt både inn- og utenlands, i tillegg til å holde workshops.

For tiden underviser Amelia ved Vinderen Dansestudio i forskjellige stiler, i tillegg til å være leder for dansekompaniet. Hun underviser også ved det nye studioet The Zone i Heels Floorwork.

Ernest William (Ernest K. Pacha)

Ernest William (Ernest K. Pacha) er født i Dar Es Salaam, Tanzania. Der startet han å danse når han var 10 år, og dansen har betydd mye for livet hans både i Afrika og her i Norge.

Noen år senere flyttet han til Nairobi i Kenya, hvor han gikk på en danseskole som heter Sarakasi Trust. Sarakasi ga han muligheten til å bli en profesjonell danser og artist. I denne perioden startet han sitt eget dansegruppe som het Wapi Wapi Crew. Wapi Wapi Crew har vært med i mange dansekonkurransen i Øst-Afrika og vunnet mange av dem.

I 2014 flyttet Ernest til Norge og ble medlem i et av Norges mest kjente hiphop / breking dansegruppe, King Wings Crew. Kingwings Crew er et av de største breakdans crewene i Norge og vinner av Norwegian Championship i 2019. Sammen med King Wings Crew har han danset mange steder i Norge, som blant annet sammen med den Norske Opera og ballett. I tillegg har King Wings Crew medvirket i mange TV program som følgende: Norske Talenter, MGP, Artistgallaen, Idrettsgallaen, TV-aksjonen, Stjernekamp, osv.

Han har gått på Follo folkehøgskole -Hiphop linjen og Flow Dance Academy. I tillegg har han lang undervisnings erfaring på andre danseskoler i Norge og Afrika. Ernest har undervist hiphop på Nordre-Follo kulturskole siden august 2019 og Nannestad kulturskole siden januar 2020. Han underviser i Hiphop og brakedanse der. 

Ernests dansestil har sine røtter i tradisjonell Afrikansk dans, men han er også en godt skolert Hiphop og breakdanser. Denne sammensetningen av ulike dansestiler gjør han helt unik i sin uttrykksmåte på scenen og som danselærer.

Ernest er utrolig entusiastisk og engasjert danselærer som gjør hans timer om til et fyrverkeri. Han er opptatt av at man skal lære å føle musikken når man danser og mener at alle kan danse.

Scroll to Top