jessheimdanseskole.no

Moderne dans

Påmeldingen for vinteren
2023 åpner i løpet av uke 50!

Moderne oppsto som en reaksjon på den klassiske balletten.

Man ønsket i større grad å ta utgangspunkt i kroppens naturlige bevegelsesmønster, som en motsetning til den ”strenge” klassiske teknikken. Martha Graham, Rudolf Laban og Isadora Duncan var pionerer innenfor denne danseformen. Det finnes mange ulike teknikker innenfor moderne dans.

Moderne dans kombinerer man det lekne med det dansetekniske. Moderne dans kan romme mye ulikt og er et samlebegrep på det som også kalles samtidsdans.
 
Moderne dans avspeiler scenisk den tiden vi lever i, og er for dansen som moderne kunst er for malerkunsten og skulptører.

Moderne dans leker mye med tyngdekraften og ytterpunktene av dette prinsippet. Man faller for så og hente seg inn igjen, man gjør contractions for så å release, og dette er en teknikk som utfordrer enhver danser til både å hente fram nye ting i seg selv og å bruke sine kreative evner. 

Noen av prinsippene som gjelder innenfor denne danseformen er å slippe unødvendige spenninger, bruk av pusten og ha fokus på et dynamisk og naturlig bevegelsesmøster.

Scroll to Top